7 Haziran 2017 Çarşamba

#Mayıs 2017 Ne Okudum Ne İzledim?

Biraz gecikmeli olsa da mayıs yazısıyla karşınızdayım. Bu aylık rapor şeklindeki Ne Okudum Ne İzledim yazılarını yazmayı seviyorum. Dönüp baktığımda hızlanmam gerektiği konusunda ya da motivasyon olarak yardımcı oluyor.
Bu ay 3 kitap okudum ve okuduğum 3 kitabı da çok beğendim.

1) Çalıkuşu - Reşat Nuri Güntekin 10 / 10


Herkesin lisede okuduğu bir kitap olan Çalıkuşu'nu ancak şimdi okuyabildim. Yani benim için çok geç kalınmış bir kitaptı. Şişli Kitap Günleri'nde bir sahafta bulduğum bu eski basımından okudum ve gerçekten çok beğendim. Kâmran ve Feride'nin hikayesini okumayan varsa mutlaka okusun, bu kitaba benim gibi geç kalmasın. Daha önce TV'de yayınlanan Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in oynadığı dizi versiyonunu izlemiştim am akitapla hiç alakası yokmuş. Dizinin de eski versiyonunu izlemek hedeflerim arasında.

2) Dönüşüm - Franz Kafka 8 / 10


Kafka'nın ilk defa bir kitabını okudum. Uzun zamandır bestseller olan ve herkesin elinde gördüğüm Dönüşüm'den yana kullandım hakkımı. Kitap konusu bakımından oldukça ilginç ve soyuttu. Yorumlamakta zorlanıyorum o yüzden. Soyut kitap sevenlere tavsiye ederim ince bir kitap olduğu için bir solukta bitirirsiniz.

3) Amok Koşucusu - Stefan Zweig 10 / 10


Stefan Zweig'e sevgimi bilen bilir :) En sevdiğim yazar olma yolunda koşarcasına ilerliyor. Yazarın bu sefer de Amok Koşucusu kitabını okudum ve ba-yıl-dım.
Konusu, karakterleri, anlatım biçimi her şeyiyle harikaydı. Şimdiye kadar okuduğum Stefan Zweig kitapları arasında ilk üçte bulunuyor hatta birinciliği zorladığını da söyleyebilirim. 

Okuduklarım böyleydi. Umarım Haziran ayında daha çok kitap okumuş olarak yazarım bu yazıyı.
İzlediklerime gelince:

1) Deha 10 / 10


National Geographic'te yayınlanan Albert Einstein' ın hayatını anlatan Deha dizisi son zamanlarda izlediğim en iyi dizi olabilir. 10 / 10 'dan yüksek bir puan olsa onu verirdim yıldızlı 10 yani. 


Mileva ve Albert'ı oynayan oyuncular da işlerinde o kadar iyiler ki hiç bitmesin istiyorum. Bu güzel işi mutlaka izleyin.

2) Fi 6 / 10


Son zamanlarda her 3 kişiden 2 sinin izlediği ve öve öve bitirilemeyen dizi Fi'nin ilk 5 bölümünü izledim. Doğruyu söylemek gerekirse dizi Türk dizi standartlarının üstünde. Ayrıca Ozan Güven ve Mehmet Günsür'ü çok severim ama nedense bu diziyi pek sevemedim.
Bir internet dizisi olarak büyük bir başarı yakaladı ama ben aradığımı bulamadım. Bence dizi süresi uzun ya da hikaye yavaş akıyor. Aşk-ı Memnu'dan sonra entrikaya doymuş olmam ve buradaki entrikaların beni kesmemiş olması da mümkün tabii.
İzlenme oranlarına bakıldığında benim gibi düşünenler azınlıkta sanıyorum o yüzden bir şans verebilirsiniz.

Bu aylık benden bu kadar. Herkese hayırlı ramazanlar :)

2 yorum:

  1. Çalıkuşu'nu ortaokulda okuyup sevmiştim ama şimdi yıllar sonra bir de yetişkin halimle okumak istiyorum. Kim bilir bakış açımda ne değişiklikler olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalıkuşu'nu bu kadar geç okuduğum için üzülmüştüm gerçekten ama dediğiniz gibi aradan zaman geçince yeniden okumak da bir başka olur. Vakit bulabildiğiniz bir dönemde yeniden okuyun bakalım :)

      Sil