7 Şubat 2017 Salı

#1 Ne Okudum Ne İzledim ?

2017 için niyetim aylık olarak okuduklarımı izlediklerimi yazmaktı ama daha ilk aydan baktım ki geç kalmışım. Neyse artık kısmetse şubata :)

Bu ay 3 kitap okudum. Bunlardan ilki bir arkadaşımın aldığı Ayşe Kulin'in 'Tutsak Güneş' kitabıydı.

Daha önce hiç Ayşe Kulin kitabı okumamıştım. Bir distopyayı anlattığı bu kitabı ilginçti ve hoşuma gitti. Bazı noktalarda açıklar olduğunu düşünsem de okuması keyifliydi.

Sonrasında bu aralar çok satanlar listesinden inmeyen Emrah Serbes'in meşhur kitabı 'Müptezeller' oldu okuduğum kitap. Bir Behzat Ç. hayranı olarak kitabı beğendim. Diyaloglarda bazen akbaba ile hayalet konuşuyor gibi hissettim hatta. Emrah Serbes'in diğer kitaplarını da okunacaklar listeme ekledim bu kitap sayesinde.


Son olarak aslında dünya çapında bir klasik olan Richard Bach'ın 'Martı Jonathan Livingston' kitabını okudum. Okumaya bu kadar geç kaldığım için üzüleceğim kadar güzeldi. Okumayan varsa okusun herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Hem akıcı dili hem de bolca resimli olduğu için çıtır çerez şekilde okuyup bitireceğiniz bir kitap.


Yok benim canım kitap okumak istemiyor havalar da soğuk zaten şöyle battaniye altına girip izlenecek güzel film söyle derseniz de önerim 'Marslı' olacaktır. Bilim kurgu sevenlere önerimdir güzel bir filmdi.



İlle de sinemada izlerim ben filmi diyorsanız onun için de önerim var ben daha ne yapayım size. Ata Demirer'in yeni filmi 'Olanlar oldu' son derece keyifli ve eğlenceli bir film. Sığacık't geçen film tam bir yaz filmi. Tekne sahnelerinde insanın denize gelesi geliyor gerçekten. Bu soğuk kış günlerinde yazı hatırlatacak, keyifli bir 2 saat geçirmenizi sağlayacak bir film.


Kitabın da filmin de senin olsun sen müzikten haber ver derseniz de önerim Sezen Aksu'nun yeni albümü 'Biraz Pop Biraz Sezen'. Bu ara sürekli bu albümü dinliyorum son derece keyifli.
Şimdilik benden bu kadar...







2 yorum:

  1. Yastığın güzelliği, Martı'nın harikaligi, Marslı'nin merak uyandırması ve Sezen'in kesinlikle dinlenilecek olması, diyorum.
    Not: Bu kız da musallat oldu demiyorsunudur umarım, bloğunu yeni keşfettim ve çok sevdim. O yüzden elime telefon aldıkça geri geri giderek okuyorum. :) Bu arada instagram adını da merak ediyorum? ;) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa hiç olur mu öyle şey yorumlarınız beni çok mutlu etti. Resmen son zamanlarda çok da düzenli yazamadığım yazılar için şevk verdi :) İnstagramda @keyfekedeer olarak bulabilirsiniz ben de sizi takip etmek isterim. Beğenmenize gerçekten çok sevindim.
      Yastığı annem yaptı el emeği göz nuru yani :) Martı gerçekten de harikaydı.Marslı son zamanlarda yeniden yükselişe geçen sinemadaki bilim kurgu filmleri arasında bence en başarılılarından biri izlemenizi tavsiye ederim.
      Sevgiler :)

      Sil